Wie zijn wij ?

Wij zijn Kees en Wietske Rozema en wonen samen met onze honden Kelcy, Famke en Shanne in Sebaldeburen. 

Een klein plattelands dorpje in de Groninger gemeente   Westerkwartier.


Begin 2007 moesten we, na een korte maar heftige ziekte afscheid nemen van ons kooiker hondje Nouska.  Dit was voor ons gezin een heel gemis. Na een half jaartje hebben we besloten om opnieuw een hond binnen ons gezin te halen.

Diverse rassen zijn de revue gepasseerd en kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat een Welsh Springer Spaniel prima bij ons zou passen.  We hebben ons goed laten voorlichten over dit ras en zijn via de site van WSSC terecht gekomen bij fam. Wiss. Daar hebben we in november 2007 Annabel Gwennith  gehaald. We hebben haar de roepnaam Tara gegeven. 

We zijn met haar naar een hondenshow geweest, dit was voor ons allemaal nieuw. Omdat we het alle drie erg leuk vonden hebben we besloten vaker te gaan en zo rolden wij in de wereld van shows, honden en fokkers. Ringtrainingen volgen we bij  Kyno Spirit. Wij hebben het voorecht dat deze bij ons in het dorp is gevestigd. Hier worden ook regelmatig lezingen gehouden en cursussen gegeven, en ook voor hondenvoer (vers vlees) kunnen we daar terecht. 


Na enkele jaren voelden we het verlangen om zelf eens een nestje te gaan fokken. We zijn ons toen gaan inlezen en hebben cursussen gevolgd.  Ook hebben we veel geleerd van de ervaren fokkers en de WSSC die vele vragen hebben beantwoord. 

In 2009 hebben wij onze kennelnaam Of the Scenic Landscape aangevraagd bij de Raad van Beheer, en is het eerste nestje van Tara geboren.  


Wij zijn lid van de WSSC en fokken nu zo af en toe een nestje volgens het fokregelement van de WSSC

Om er voor te zorgen dat de pups later fijne gezelschapshonden worden groeien ze bij ons in huiselijke kring op. Wij zorgen er voor dat ze in de verschillende levensfasen voldoende contact met mensen, kinderen en dieren hebben en ook met verschillende prikkels in en om het huis in aanraking zijn geweest. Ook zullen ze minimaal een keer een autoritje met ons maken.

De pups krijgen een stamboom, worden gechipt, DNA profiled, ingeënt en ontwormd.

Als de pups rond de 8 weken oud zijn, zijn ze zelfstandig genoeg om naar hun nieuwe baasje te gaan. Alle nieuwe eigenaren krijgen een DVD van de pups welke wij maken “van geboorte tot vertrek.” en natuurlijk een puppy pakket. Ook nadat de pups gehaald zijn kunt U altijd met vragen of advies bij ons terecht.Toen onze kinderen allemaal het ouderlijk huis hadden verlaten hebben wij besloten om er nog een Welshje bij te nemen. In augustus  2012 is Inma's Wild Cherry bij ons komen wonen. We hebben haar de roepnaam Kelcy gegeven. Met haar zijn we regelmatig naar shows geweest.


In september 2017 hebben we onze Tara helaas in moeten laten slapen. Eerst hadden we gedacht dat dit weinig indruk maakte op Kelcy maar later bleek dat dit wel degelijk het geval was. We besloten daarom weer een nestje met Kelcy te fokken en hier dan een pup van aan te houden. Twee maand later dan gewoonlijk werd ze loops en is ze gedekt door Khandor our Loyal Welsh.

Dit resulteerde in een nestje van acht prachtige pups. Ice Crystal of the Scenic Landscape is bij ons gebleven. Haar noemen we Famke. Met haar zullen we weer gaan showen en misschien later wel een nestje fokken.

Landschappelijk is het Westerkwartier te verdelen in een noordelijk deel, een oud kwelderlandschap met wierdedorpen en een zuidelijk deel met een coulisselandschap dat zich kenmerkt door houtwallen. Sebaldeburen ligt in het zuidelijke deel een schilderachtig landschap. 

Hieraan hebben we de kennelnaam Of the Scenic Landscape afgeleid.

foto: Tara en Kelcy

“of the Scenic Landscape”

Welsh Springer Spaniels