“of the Scenic Landscape”

Welsh Springer Spaniels

12 sept. 2021. Familie (nakomelingen) dag in Arnhem.

10 okt. 2020: Clubmatch Kynologenclub Sneek en omstreken.

Prima resultaat voor Shanne (Angel’s Wing of the Scenic Landscape): eerste plaats uitmuntend, Beste teef en BOB Vanwege corona maatregel mocht er per hond maar 1 persoon mee, dus moest ik helaas thuisblijven.

13 sept. 2020:  Shanne de eerst keer in de ring bij  “outdoor Zwolle”. 

Met een ZG en een mooi keurrapport, tevreden weer naar huis.

13 oktober 2019:  Kelcy is bevallen van negen prachtige puppy’s, zes reuen en drie teefjes.

19 mei 2019: Nakomelingendag in Nieuwegein.  Wij waren uitgenodigd vanwege het winternest van Kelcy en Karel .

Er waren 5 van de 8 pups aanwezig en vader Khandor our Loyal Welsh (Karel) en moeder Inma’s Wild Cherry (Kelcy). 

Het was een gezellige dag met goed weer. Erg leuk om de pups, nu inmiddels jonge honden, na ruim een jaar weer terug te zien. En natuurlijk de nieuwe eigenaren weer te ontmoeten. Hartelijk dank voor jullie aanwezigheid.


6 april 2019: Vanmorgen zijn we met Famke naar de IJsselshow in Zwolle geweest. Wietske heeft haar in "free-style" voorgebracht. Met een ZG (zeer goed) en een keurrapport met veel mogelijkheden voor de toekomst gingen we met onze kampioen weer huiswaarts.

2 maart 2019: Vandaag zijn wij met Famke naar de Martini Dogshow in Groningen geweest.

Normaal gesproken brengt Wietske haar voor maar vanwege een Frozen Shouder was dat deze keer niet verstandig en moest ik de ring in.

We behaalden een derde plaats. Met een ZG (zeer goed) en een mooi keuringsrapport was het een leerzame dag voor hond en baas.

20 okt. 2018:  Vanmorgen om zeven ging de wekker. Ik ga met onze zoon en zijn hond Kira (Castanea of the Scenic Landscape) op kraaienjacht.

Van 15 t/m 19 oktober 2018 heeft Karlsson Below Zero of the Scenic Landscape (Zoon van onze Kelcy en broer van onze Famke) hier gelogeerd. Ze hebben alle drie genoten en moesten soms even tot rust gebracht worden. Ook Kira (Castanea of the Scenic Landscape) kwam nog langs om hem te ontmoeten.

Van 17 t/m 26 sept. 2018 zijn we op vakantie geweest.

Omdat er inmiddels 5 Welshjes van ons naar Zwitserland zijn gegaan (helaas is Sheyluh in aug. j.l. gestorven) en we nog steeds goede contacten hebben met de nieuwe eigenaren wilden we ze graag nog eens ontmoeten. Als hoogtepunt van deze vakantie was dan ook het weerzien van “onze” honden met hun baasjes. Annina had een geweldige reünie geregeld. Zondag morgen 23 sept. werden we vanuit Davos opgehaald en naar Zolikonberg (Zurich) gebracht. Na een warm ontvangst hebben we een rondleiding door de mooie stad Zurich gemaak. Daarna met elkaar gegeten en om 14:30 uur kwamen de andere gezinnen met hun honden.  (Chili nu bijna 9 jaar,  Holly en Layla van 3,5 jaar en Ayoka van bijna 8 maand.) We hebben heerlijk gewandeld en daarna was er een voortreffelijke verzorgde tafel vol eten en drinken. Rond half acht zijn we met de trein weer vertrokken naar ons hotel in Davos.

Een onvergetelijke dag !!!!!

1 juli 2018:  Famke voor de eerste keer in de echte ring tijdens de clubmatch te Hoogeveen.

Prima resultaat.  Beste pup van het ras en een derde plaats in show van de puppy klasse.

3 juni 2018: Nakomelingendag in Arnhem. Gelukkig mochten alle honden op het veld los. Erg jammer dat er maar twee pups uit het nestje van Kelcy (Inma’s Wild Cherry) en Jason (Captain Jack des Vauriennes) aanwezig waren. Jason kon door een blessure helaas ook niet aanwezig zijn. Maar ondanks dat hebben we een geweldige dag gehad. Misscha (Wall Brown of the Scenic Landscape) en Luna ( Orange Tip of the Scenic Landscape) en hun baasjes hebben het ook erg naar de zin gehad. Ze kregen een prima keur-rapport mee naar huis.

Onze kleindochter Iris mocht ook dit jaar weer met ons mee en heeft Kelcy voorgebracht in de ring.

6 april 2018: De afgelopen week zijn de puppy’s van Kelcy en Karel opgehaald door hun nieuwe baasjes.


Ice Crystal blijft bij ons. We hebben voor haar als roepnaam “Famke” bedacht.  

Famke is een Friese naam en betekent “meisje”  maar ook “vermaard door vrede". 

De naam stamt af van Femme.

Geboren

5 febr. 2018

De puppy’s van Kelcy en Karel. 

5 reutjes

&

3 teefjes

“of the Scenic Landscape”

Jack Frost                Ice crystal

Blizzard                    Snow Angel

Nor’ easter                Frozen

Below Zero

Hailstone

4 december 2017:  Op 22 november is onze Kelcy eindelijk loops geworden. Normaal gesproken had ze eind september al loops moeten worden. Waarschijnlijk heeft de ziekte en dood van onze Tara hierin een rol gespeeld. 

Op 30 nov. en 2 december zijn we met Kelcy naar de dierenarts geweest om haar bloed te laten onderzoeken op het progesteron gehalte. 

Op 4 december was het zover en zijn we met Kelcy op bezoek geweest bij Karel (Kampioen.  Khandor Our Loyal Welsh) en heeft er een dekking plaatsgevonden.

Nu maar hopen dat het een geslaagde dekking is geweest en dat Kelcy drachtig zal zijn.

7 mei 2017: Ondanks dat we maar twee van de zeven pups van Kelcy en Ollie op de nakomelingendag in Arnhem konden ontmoeten hebben we een prachtige dag gehad. 

Twee pups wonen nu in Zwitserland en een in Oostenrijk en waren daarom niet aanwezig, helaas waren  Zoe en Jazz ook afwezig.

Onze kleindochter mocht voor het eerst Kelcy voorbrengen.